Bahçeşehir Üniversitesi’nin düzenlemiş olduğu Global Business Forum ‘19 etkinliğinde almış olduğum notları sizler için kaleme aldım.

Bahçeşehir Üniversitesi hakkında şunu söyleyebilirim. BAU çatısı altında görev alan üç değerli kişinin konuşmalarını farklı farklı yerlerde dinleme şansı buldum. Sn. Turgay Polat, Sn. Burak Küntay ve Sn. Fuat Kozluklu, bu üç değerli kişinin yaptığı konuşmaları tek solukta dinleyebildim. Asla ama asla telefona bakmadan başka hiçbir şeye odaklanmadan sadece konuşmayı dinledim. Konuşmaları, esnasında öyle büyük bir haz duydum ki sanki giydiğim eski bir montun cebinde para bulmuşum gibi bir duygu kaplamıştı içimi. Değişik bir örnek olduğunun farkındayım ancak yenilikçi düşünen profesyonel eğitimcileri görmek. Onların anlattıklarını dinleyebilmek gerçekten de eşsiz bir duygu.

Öncelikle söylemeliyim ki, Bahçeşehir Üniversitesi, eğitim modelleri ve projeler anlamında belirli standartların oldukça üstünde bir okul.

Alışıla gelmişlikten oldukça uzak bir kayıt sistemi olan Apply BAU bu standart üstü eğitim modellerinden bir tanesi.

Bahçeşehir Üniversitesi’nin kuruluşundan itibaren düzenlenen Global Liderlik Forumu’nun bir devamı niteliğinde olan Global Business Forum programı,yeni nesilleri yetiştirmek üzere, her akademik yıl gerçekleştirilmekte.

Akademik kariyerin yanı sıra öğrencilerini profesyonel iş hayatına hazırlayan Bahçeşehir Üniversitesi‘nin üniversite’ye hazırlanan gençleri ağırladığı önemli bir zirve olan Global Business Forum ‘19 oldukça verimli geçti diyebilirim.

Bu zirve esnasında konuşmacılardan bazılarının ifadeleri dikkatimi çekti. Bu konuşmaları not aldım ve bu notları sizler ile paylaşıyorum.

Doç. Dr. Burak KÜNTAY – BAU Rektör Danışmanı

Ben gençlerden çok ümitliyim. Şu jenerasyonu kurtarırsak Türkiye uçar gider. Yukarıda 20 yıldır düzenlediğim nice başbakanların, nice büyük elçilerin katıldığı bir kallavi kitle var. Ama onlardan geçti artık.

Aranızda girişimci var mı?

  • Var.

Gidin top oynayın, yaşınızı yaşayın. Niye şirket kuruyorsun daha yaşınız tutmuyor… Adap sahibi olun. Bir randevuda nasıl davranacağınızı bilin. Ama bunlar yok Fen, TEOG. Ya bir el sıkmayı öğrenin… Sertifikalarınızı duvara astığınızda hak edip etmediğinizi vicdanınız karar verecek.

Dr. Kadir Kırmızı – Turna.com CEO

Turna.com ismini seçme sebebimizin en önemli nedeni turnaların göç ederken uçma sistemi. Burada takım çalışmasının önemini vurguladık… Kullanıcılarımız birkaç yere gittikten sonra bir sonraki destinasyonunu tahmin eden bir yapay zeka sistemimiz var.

O zaman çok başarılı bir öğrenciydim. Üniversite tercihimde en yüksek puandan başlayıp yazmıştım. İktisat okurken açıkçası askere gitmek istemiyordum bir yere kayıt olmam gerekiyordu. O sırada bilgisayar mühendisliğini tercih ettim. Hoşuma gitti…

Ahmet M. Özbek – Restoran İşletmecisi – Mühendis

Bir tane dersten son dönem kaldım. Bir sene gitti. Biz hakikatten zamanla yarışıyorduk. Biz koşturmaca halinde okuyorduk. Bir dersle üniversiteye gitmek demek oldukça vakit demek.

Bu çok vaktimin olduğu dönemlerde. Şirketlere gittim. Sektörün içine girdim. O bir sene boyunca birçok şey öğrendim. Hobi öğrendim. Kitap okumaya başladım. Siz ne kadar başarılı bir mühendis olursanız olun. Heyecandan konuşamıyorsunuz mutlaka kitap okuyun. Amerika’da işletme mastırı yapmaya karar verdim. Sevdiğiniz işi yapın en kötü yapamıyorum dersiniz başka bir yöne eğilirsiniz.

Naz Aydemir Akyol – Milli Voleybolcu

Her zaman okumaya önem verin. Ben sporcuyum şurada ayağımı burksam kariyerim biter. Bugün sporcular röportaj verirken iki kelimeyi yan yana getiremiyor. Ama üniversite diplomam kolumda altın bileziğim