Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında koronavirüs sürecinde ekonomik olarak olumsuz etkilenen hanelere 1000’er lira yardım yapılması kararlaştırılmıştı. Bu yardımdan e-Devlet sistemi üzerinden başvuru yaparak gerekli koşulları sağladığınız taktirde yararlanabilirsiniz.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın duyurduğu Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında hane başına yapılacak 1000’er lira desteğin 3. faz başvuruları başladı. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

Başvurular, e-Devlet sisteminde yoğunluk yaşanmasın diye vatandaşların T.C. kimlik numaralarının son hanesi gözetilerek ayrı ayrı günlerde yapılacak. Bu kurala göre T.C. kimlik numarasının sonu;

  • 0 olan vatandaşlar Pazartesi,
  • 2 olan vatandaşlar Salı,
  • 4 olan vatandaşlar Çarşamba,
  • 6 olan vatandaşlar Perşembe,
  • 8 olan vatandaşlar Cuma günü başvurabilecek.

Ancak Cumartesi ve Pazar T.C. kimlik numarası gözetilmeksizin bütün vatandaşlar başvurularını gerçekleştirebilecekler.

Peki bu yardım paketinden kimler yararlanabilir?

Bakanlık tarafından aşağıda belirtilen şartları yerine getirdiğiniz taktirde bu yardımdan yararlanabileceksiniz:

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 4/A maddesi kapsamındaki kamu işçileri, 4/C maddesi kapsamındaki memurlar, Sosyal Güvenlik Kurumundan gelir veya aylık alanlar (emekliler) ile İŞKUR’un Kısa Çalışma Ödeneği ile İşsizlik Ödeneği alanlara maddi yardım verilmeyecek. Ayrıca Pandemi Sosyal Destek Programı sadece Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen maddi destekten yararlanmamış olanların Faz 3’e başvuruda bulunabileceğini açıkladı. Yani hali hazırda yardım almış olan haneler ek maddi yardım talebinde bulunamayacak.

Nasıl başvururum?

Öncelikle başvurmanız için halihazırda bulunan e-Devlet hesabınızın olması gerekir. e-Devlet hesabınıza giriş sağladıktan sonra;

  • önce ilgili e-Devlet hizmetine girin,
  • giriş yaptıktan sonra ‘Hizmete Git’ seçeneğine tıklayın,
  • karşınıza çıkan formu doldurun ve kaydedin.

Başvurunuz değerlendirmeye alındıktan sonra sonuçları e-Devlet üzerinden takip edebileceksiniz.